Oculus Rift Virtual Reality Headset Review (Nederlands)

Oculus Rift; Meer informatie of bestellen? Ga dan naar:

Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik een enorme fan ben van Virtual Reality ben, en in deze video kijken we naar een product dat na lang wachten eindelijk beschikbaar is in Nederland, namelijk de Oculus Rift.
Voor degenen die niet weten wat dit is, dit is een Virtual reality bril. Met deze bril kun je je verplaatsen naar allerlei virtuele omgevingen en werelden die niet bestaan of moeilijk toegankelijk zijn, om unieke ervaringen te creëren.
In de bril zit twee lenzen die twee verschillende beelden opvangen van het scherm wat er in zit. Hierdoor lijkt het alsof je driedimensionale beelden ziet. Als je je hoofd beweegt, dan beweegt het beeld ook mee, zodat het lijkt alsof je je echt in een andere wereld bevindt.
Met de speciale touch controllers kun je in deze werelden ook dingen aanraken, oppakken en bedienen. Zo kun je dus de ene dag in de operatiezaal een patiënt onder het mes nemen, en de volgende dag sta je in een donker bos jezelf te weren tegen hele hordes zombies met verschillende wapens.
De controllers hebben een hele fijne vorm, en je vingers rusten heel natuurlijk op de knoppen die je gebruikt om dingen te kunnen doen. Ze zijn best lichtgewicht, maar als je lang met je pijl en boog aan het schieten bent dan zullen je armen met of zonder controllers toch wel moe worden.
De bril sluit je aan op de computer, die alle beelden niet op je beeldscherm, maar op het scherm in de bril zal weergeven. Dat scherm is een 2160×1200 Oled paneel (dus 1080×1200 per oog) met een verversingsratio van 90hz (90 beelden per seconde) en volgt je bewegingen met behulp van de twee infrarood sensoren die bij dit pakket zitten inbegrepen.
Doordat je wordt afgesloten van alles en zelf echt kijkt, ga je veel meer op in je spelletjes. Ik kan uit ervaring vertellen dat je af en toe helemaal opgaat in je games en even kan vergeten dat je niet meer in de woonkamer staat te dansen als een dronken ninja.
Actiegames worden veel intensiever, omdat je zelf echt moet richten en moet lopen en bukken om te ontwijken, maar ook racegames worden veel toffer omdat je echt naast en achter je moet kijken, en horrorgames worden persoonlijk al helemaal niet te doen, maar wel heel vet als dat je ding is.
De
Omdat de grafische taken zeer zwaar zijn voor virtual reality, moet je ook redelijk stevige hardware hebben om met deze bril aan de slag te kunnen, en voor precieze specificaties kun je op onze website kijken wat je minimaal nodig hebt.
Spelletjes kun je los downloaden, maar zijn ook eenvoudig te verkrijgen via steam, waar je gewoon je Rift kan selecteren om te kijken wat er allemaal beschikbaar is om te spelen. Daarnaast kost het installeren wat tijd, maar is zeker niet moeilijk. Mocht je daar hulp bij willen dan kun je kijken op onze speciale installatie-pagina.
Al met al vind ik het een hele fijne headset waarmee echt onwijs veel toffe dingen kunt doen.

source

You may also like...